Elastiek

Over Elastiek

Geniet van de beats op de vrijdagavond, de sfeervolle elastiek-zaterdagavond en struin op zondag langs verschillende podia, straat-acts en de Bikse Bazaar. Ook aan de jonge elastiek-ers is gedacht, zij vermaken zich zondag bij het kinderprogramma.

“Elastiek stimuleert cultuur - muziek in het bijzonder - binnen Hilvarenbeek en omstreken.”

Een harde kern van zo’n 35 vrijwilligers, Elastiekers genaamd, is het hele jaar actief bezig om dit gratis festival mogelijk te maken. De organisatie bedankt alle medewerkers, vrijwilligers en leveranciers voor hun inzet. Laat je raken door inspirerende muziek & straattheater in het hart van Hilvarenbeek, op en rondom de groene Vrijthof.

Een stukje geschiedenis

De eerste editie van Elastiek Muziek vond plaats in 1985, toen de derde verjaardag van orkest Tammezuur uitbundig gevierd werd op het Vrijthof van Hilvarenbeek. In de jaren daarna groeide het Elastiek Muziek uit van dorpsfeestje tot een van de toonaangevende festivals van Nederland. Met 88 optredens op 6 podia en 80.000 bezoekers vestigde Elastiek haar naam in de festivalwereld.  Op tweede Pinksterdag 2007 werd met een daverend slotakkoord een punt gezet achter 23 fantastische festivaljaren. Na nog een afkickeditie met Pinksteren en de Tuin der Lusten in september 2008, werd in 2009 het boek ‘’T was af’ gepubliceerd. Een eerbetoon aan 25 jaar Elastiek en alle vrijwilligers die zich er met hart en ziel voor hebben ingezet.

In 2010 volgde een bezinningsjaar waarin antwoord wordt gezicht op de vraag: hoe ziet de toekomst van Elastiek eruit? Het jaar daarop wordt het antwoord gepresenteerd: een gloednieuw muziekfestival staat in de steigers met als motto ‘Elastiek Raakt!’. Kleiner dan het vroegere festival, maar met behoud van de ongedwongen en gezellige sfeer. Kortom, terug naar de kern van feestelijke muziek en ouderwetse, dorpse gezelligheid.